WERKWIJZE

Het ontwerp is een gevolg van de input van de opdracht-gever, de haalbaarheid en de mogelijkheden van de toe te passen materialen en de creativiteit van de architect. Daarom wil ik zo vroeg mogelijk met partijen aan tafel zitten. Alles moet, voor alle partijen, vanaf het begin duidelijk zijn.

Een bouwproces bestaat in het algemeen uit verschillende fases: schetsontwerp, definitief ontwerp, bouwvoorbereiding en de bouwuitvoering fase.

Het ontwerp
Samen met de opdrachtgever wordt er een bouwstijl, een afmeting en de bouwkosten bepaald. Aan de hand van deze gegevens en de precieze wensen van de opdrachtgever(s) maakt Human Scale Studio een ontwerp.

Definitief ontwerp / Vergunningsaanvraag
Na dat het ontwerp definitief is gemaakt wordt de aanvraag voor de vergunning geregeld. Door de tactische aanpak en het snel reageren op het ambtelijk orgaan wordt er snel en doelgericht een vergunning aangevraagd.
Voor de benodigde berekeningen (constructief en bouwfysisch) worden gespecialiseerde bedrijven ingeschakeld.

Bouwvoorbereiding
Na het verkrijgen van een vergunning wordt de benodigde informatie aan een, door de opdrachtgever of door Human Scale Studio, geselecteerde aannemer verstrekt.
Aan de hand van deze stukken kan de aannemer de definitieve bouwkosten bepalen. Ik probeer in deze fase al zoveel mogelijk informatie in de tekeningen te verwerken, zodat er na de prijsvorming zo min mogelijk verrassingen over blijven.

De bouwuitvoering
Deze fase vraagt om tekeningen met de informatie waarmee de aannemer kan bouwen. Tijdens de bouw kan Human Scale Studio de bouwbegeleiding op zich nemen. Het voordeel hiervan is dat architect en aannemer samen bouwen en direct eventuele problemen op kunnen lossen.

De projecten
Human Scale Studio is gespecialiseerd in kleine en middelgrote opdrachten. De projecten variƫren van uitbouwen, dakopbouwen, interne verbouwingen tot nieuwbouw woningen. Maar ook werd Human Scale Studio gevraagd voor het ontwerpen van winkelpuien (Vodafone), een strandpaviljoen (Scheveningen) en een beachstadion (Scheveningen).

Human Scale Studio realiseert hoogwaardige architectuur, waarbij de wensen van de opdrachtgever, de beleving van de ruimte en de uiting van de architectuur ten opzichte van de bebouwde omgeving de hoofdrol spelen.