ARNO MUILWIJK

Ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag.
Mijn passie is ontwerpen, techniek en het vervolmaken van de leefomgeving.

Na het afronden van de MTS, in 1992, werd mij een baan aangeboden bij PBV architecten in Wassenaar. Daar heb ik de romantiek van het vak leren kennen. Met in het achterhoofd het idee ooit een eigen bedrijf te starten, ging ik in 1997 bij Roeleveld-Sikkes architecten werken. Een groot bureau waar ik, als projectleider, veel geleerd heb over de manier van werken binnen een dergelijk bureau. Maar al snel bleek dat een bureau met deze omvang niet mijn toekomst was. In 1999 startte ik bij Splinter architecten als bouwkundig tekenaar/projectleider. Een bureau waar met twee architecten en twee projectleiders/bouwkundig tekenaars heel veel leuke projecten werden gerealiseerd. Voor mij een hele goede basis voor het starten van mijn eigen bureau.

Met als doel de Academie van Bouwkunst startte ik in 1995 de studie aan de HTI in Amsterdam. In 2007 studeerde ik af aan de Academie van Bouwkunst met een masterplan voor de herontwikkeling van het Rotterdams havengebied in opdracht van Proper Stok en Vestia.

In 2001 richtte ik Global City op. Een bouwkundig bureau dat architecten, aannemers, ontwikkelaars, bouwmanagers en particulieren ondersteunde bij de uitwerking van bouwplannen en het aanvragen van vergunningen. Na het behalen van de Mastertitel aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam richtte ik Human Scale Studio op.